Maia Sandu privind o decizie a CEC: Vom semnala imediat acest abuz tuturor organizațiilor internaționale

Maia Sandu privind o decizie a CEC: Vom semnala imediat acest abuz tuturor organizațiilor internaționale

Lidera Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu anunță despre o circulară primită de la Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la finanțarea partidelor politice. În acest fel, politiciana își exprimă dezacordul cu privire la decizia Comisiei, informează OFICIAL.

„Ieri, am primit o scrisoare de la Comisia Electorală Centrală, care ne-a lăsat mască. CEC a venit cu o propunere deja aprobată a socialistului și fostului consilier a lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, în care se spune că partidele politice nu au nici o treabă cu candidații la prezidențiale și că, respectiv, toți bănuții pe care îi adunăm noi zi de zi de câteva săptămâni nu pot fi folosiți în această campanie electorală. Ceea ce zice CEC este că noi trebuie să stăm cuminți până la 1 octombrie și doar atunci când se deschide contul pentru campania electorală – să începem să adunăm bani. Adică, CEC zice că noi trebuie să începem campania cu zero bănuți în cont”, a spus lidera PAS.

„Ce este asta? O prostie a CEC? Nu, noi credem că asta este o decizie abuzivă a noii majorități socialiste de la CEC. Cerem CEC să anuleze de urgență această circulară transmisă ieri tuturor partidelor politice și candidaților și să o înlocuiască cu o decizie corectă, care să permită finanțarea corectă a campaniei pentru alegerile prezidențiale”, a adăugat Sandu.

„Vom semnala imediat acest abuz al CEC tuturor organizațiilor internaționale și partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova”, a conchis Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Share