Maia Sandu planifică o deplasare la Bruxelles: „În viitorul apropiat”

Maia Sandu planifică o deplasare la Bruxelles: „În viitorul apropiat”

Noul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu comunică despre o discuție telefonică cu Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, informează OFICIAL.

Într-o postare pe Facebook, Sandu declară că a accentuat importanța inițierii unei colaborări imediate și strânse. „Și am stabilit că vom avea o întrevedere în viitorul apropiat la Bruxelles”, a accentuat Președintele.

Totodată, Sandu declară că a discutat despre efectele pandemiei – „menționând că Republica Moldova are nevoie de susținere din partea partenerilor săi pentru a ajuta cetățenii”.

De asemenea, Maia Sandu declară că a reiterat prioritățile ei în calitate de Președinte, și anume îmbunătățirea și aprofundarea cooperării cu țările și instituțiile UE, lupta împotriva corupţiei şi consolidarea democrației.

„Preşedintele Consiliului European a reconfirmat susținerea UE în procesul de transformare democratică a Republicii Moldova în parcursul nostru european, menționând că Uniunea Europeană este pregătită să intensifice parteneriatul strâns cu Chişinăul”, a relatat Sandu.

Mihaela Conovali

Share