Maia Sandu, la București: Vă mulțumesc pentru cât de aproape ne sunteți și vă rog să ne rămâneți aproape

Maia Sandu, la București: Vă mulțumesc pentru cât de aproape ne sunteți și vă rog să ne rămâneți aproape

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a ținut un discurs la  Conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată de Parlamentul României, în cadrul căruia a declarat că e mândră că, în ciuda faptului că avem cele mai mici venituri din Europa, oamenii noștri s-au împărțit cu puținul pe care îl au și au deschis ușile și inimile când a fost nevoie, informează OFICIAL.

„În aceste vremuri tragice, noi ne bazăm pe lumea liberă – pentru ca în viitor lumea liberă să se poată baza pe Republica Moldova. Ca garant al protejării demnității umane, al păcii și al securității. Pentru asta au luptat și asta cer oamenii liberi și curajoși ai acestui pământ. Oameni de valoare care își îndeplinesc cu cinste datoria acolo unde sunt. Cetățeni care muncesc onest. Oameni care vor ca la ei acasă să fie respectați și care știu să prețuiască ajutorul. Care spun „vă rog” și „mulțumesc”.

Astăzi vă spun, în numele Republicii Moldova, „mulțumesc”. Și, în numele tuturor cetățenilor noștri – „vă rog”. Suntem recunoscători Președintelui Iohannis, Domnului Prim-ministru, Guvernului, Parlamentului României pentru că răspund cu interes deosebit rugăminților și nevoilor cetățenilor din Republica Moldova. Vă mulțumesc pentru cât de aproape ne sunteți și vă rog să ne rămâneți aproape”, a spus Maia Sandu, la București.

Oficialul a mai menționat: „Și, împreună, să muncim pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare într-o casă comună europeană. Să apărăm securitatea în această regiune a Europei și să devenim împreună mai puternici în democrație. Iar Prutul să nu ne despartă, ci să unească – drumuri, afaceri, teatre, cinematografie, școli, inovații, valori, oameni.”

Share