Maia Sandu, la Bruxelles: Guvernul meu e determinat să implementeze reforme și să construiască instituții care să lucreze pentru cetățeni

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn. După aceasta, oficialii au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia s-au referit la situația actuală din Republica Moldova și pașii necesari de întreprins în viitorul apropiat de noua conducere a țării, informează OFICIAL.

Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru preluarea conducerii Guvernului și a salutat prezența sa la Bruxelles.

„Am fost bucuros să văd că Guvernul Republicii Moldova s-a angajat să implementeze reformele necesare și prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Sunt multe provocări în acest sens, iar noi suntem gata să muncim în baza angajamentului mutual și respectând prevederile Acordului de Asociere. E timpul ca Moldova să privească înainte și apreciem intențiile Premierului de se concentra pe depolitizarea și asigurarea independenței instituțiilor de stat, a instituțiilor judiciare și de a lupta cu corupția. Acum e important să fie implementate prevederile Acordului de Asociere, pentru a vedea rezultate tangibile pentru cetățenii RM”, a spus oficialul european.

Premierul Maia Sandu, la rândul său, a spus că Republica Moldova trebuie să se modernizeze, iar cetățenii merită să trăiască decent. „Moldova are o mare provocare – să restabilească încrederea cetățenilor în instituții și funcționalitatea instituțiilor de stat, care au fost distruse de corupție, de abuzuri. Ne angajăm să luptăm cu corupția, care a transformat Moldova într-o zonă gri. Vrem un sistem de justiție care să funcționeze, să acționeze corect, cu oameni onești, muncitori. Suntem determinați să arătăm cetățenilor că Guvernul poate să respecte standardele democratice, poate să creeze condiții economice bune. Acordul de Asociere este baza pentru a construi o țară europeană democratică, care să îndeplinească necesitățile și dorințele cetățenilor. Nu suntem aici ca să cerem plăți în avans, noi cerem susținere. Sunt aici ca să spun că – Guvernul meu e determinat să implementeze reforme și să construiască instituții care să lucreze pentru cetățeni. Noi putem reuși doar cu susținerea Dvs. și într-o zi vom fi gata pentru UE și vom bate la ușă cu încredere”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Cristina Gurez

Share