Maia Sandu: În foarte scurt timp, justiția independentă va aplica sancțiunile corespunzătoare

Maia Sandu: În foarte scurt timp, justiția independentă va aplica sancțiunile corespunzătoare

Prim-ministrul Republicii Moldova Maia Sandu, astăzi, a susținut o conferință de presă, în urma deciziei Partidului Democrat de retragere de la guvernare, informează OFICIAL

„Decizia de astăzi a Partidului Democrat de a merge în opoziție este firească, deși întârziată. După ce ani întregi a terorizat țara, Plahotniuc și oamenii lui au vrut să nimicească orice urmă de democrație. În foarte scurt timp, justiția independentă va aplica sancțiunile corespunzătoare conform spiritului legii pentru cetățeanul Plahotniuc și cei care au încălcat prevederile legale. Sperăm că decizia Partidului Democrat este una asumată și sinceră și nu reprezintă o capcană”, a declarat Sandu.

În același timp, Sandu s-a adresat democraților. „Solicităm conducătorilor PD-ului să retragă toate forțele paramilitare și toate persoanele din jurul instituțiilor publice. Să renunțe la orice manifestație publică pentru a evita conflicte și situații violente, să înceteze imediat terorizarea funcționarilor publici”, a mai adăugat Sandu.

Prin urmare, politicianul a comunicat despre unele demisii. „Judecătorii Curții Constituționale să-și revizuească toate actele neconstituționale din perioada 7-9 iunie și să își dea demisia în corpore. Procurorul General Eduard Harunjen să își dea demisia imediat”, a vorbit Sandu.

„Astăzi voi anunța o ședință operativă pentru mâine”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Share