Maia Sandu, după ședința CSS, despre alertele cu bombă: Vedem și motivația penalilor de a tergiversa procesele de judecată

Maia Sandu, după ședința CSS, despre alertele cu bombă: Vedem și motivația penalilor de a tergiversa procesele de judecată

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a făcut declarații pentru presă. Ea a spus că s-au discutat o serie de subiecte în domeniul justiției și securității naționale, informează OFICIAL.

Potrivit oficialului, s-a discutat despre percepția că unele dosare sunt politizate, dar și despre scurgerile de informații din dosare.

„Am discutat și despre finalitate în dosarele de mare corupție, despre zvonurile care apar înainte… Sigur că sunt întrebări cum se desfășoară anchetele, dar cea mai mare întrebare e la sistemul judecătoresc… Procurorul General a prezentat raport cu mai multe dosare adresate în instanță, iar acolo nu s-a mai auzit nimic de ele…”, a spus ea.

Maia Sandu a mai precizat că Procuratura Generală a informat despre faptul că astăzi sunt sub sechestru 7 miliarde de lei, iar CSS a spus că vrea să se discute despre bani confiscați, nu doar sechestrați. Astfel, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale ar avea nevoie de atribuții suplimentare.

Referindu-se la numeroasele alerte cu bombă în țară, Maia Sandu a declarat: „Acest lucru e făcut de elemente care vor să destabilizeze situația din țară. Dar vedem și motivația penalilor de a tergiversa procesele de judecată. Cele mai multe alerte au vizat instanțele de judecată.”

„Instituțiile, în special SIS și MAI, au pregătit un mecanism comun de estimare a riscurilor”, a precizat oficialul, adăugând că și pe partea legislativă vor fi înăsprite sancțiunile în acest sens.

Share