Maia Sandu: Dodon știe că va pierde alegerile prezidențiale… de aceea a început să vină cu acțiuni

Maia Sandu: Dodon știe că va pierde alegerile prezidențiale… de aceea a început să vină cu acțiuni

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că se pregătește fraudarea alegerilor prezidențiale, informează OFICIAL.

„Dodon știe că va pierde alegerile prezidențiale, că oamenii nu-l mai vor, de aceea a început să vină cu acțiuni prin care să fure votul oamenilor. PSRM insistă pe unele modificări la Codul electoral care merg pe contrasens cu alegerile libere și corecte. Deși astăzi au fost organizate dezbateri publice, iar fracțiunile parlamentare și societatea civilă au avut numeroase obiecții, pentru ședința de mâine a Comisiei juridice este planificată deja aprobarea raportului final”, scrie Sandu, pe Facebook.

În același timp, ea declară că asta înseamnă că aceste consultări au fost organizate doar pentru bifă. „Sub pretextul ajustării Codului în conformitate cu recomandările Curții Constituționale, socialiștii încearcă să deschidă mai larg ușa pentru fraude electorale”, a mai spus lidera.

Prin urmare, șefia PAS oferă detalii cu privire la modificări: „În primul rând, se propune scurtarea duratei zilei de votare, pentru ca mai puțini oameni să reușească să voteze. Observatorii nu vor mai putea verifica listele electorale și nu vor putea monitoriza și raporta încălcările făcute până la începerea perioadei electorale și după încheierea acesteia”.

În același timp, Sandu comunică: „De asemenea, Dodon se pregătește să poată scoate afară din cursă pe oricine nu-i convine. Legea propusă nu rezolvă problema transportării organizate și a votului contra plată din regiunea transnistreană. Mai sunt și alte prevederi periculoase. Da, sunt și prevederi bune, dar acestea nu mai contează dacă se pun laolaltă cu cele care permit frauda. E ca și cum ai avea o lege democratică, iar la final ai scrie că se introduce pedeapsa capitală pentru toți cei care nu votează cu Dodon”, a conchis Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Share