Maia Sandu dezvăluie care e cea mai mare provocare a noii coaliții

Maia Sandu dezvăluie care e cea mai mare provocare a noii coaliții

Capacitatea de a înțelege și de a recunoaște faptul că oamenii au votat pentru modelul de dezvoltare al țării și nu pentru partide este probabil cea mai mare provocare a noii coaliții. Declarații în acest sens au fost făcute de Maia Sandu, deputat ales pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul unui interviu pentru jc.md.

“Partidele proeuropene au o experiență de cinci ani de guvernare și ar fi mare păcat să nu învețe din greșelile comise în această perioadă. La alegerile din noiembrie oamenii au votat mai ales pentru modelul de dezvoltare a țării pe care îl promovează aceste partide și mai puțin pentru modul în care a fost guvernată țara în acești ani. Capacitatea de a înțelege și de a recunoaște acest lucru este probabil cea mai mare provocare a noii coaliții”, a declarat ea.

Maia Sandu a spus că, desigur, există și factori de alt ordin, de exemplu de natură externă, care pot complica actul guvernării. “Dar atâta timp cât avem sprijinul partenerilor europeni și suntem pe aceeași lungime de undă cu vecinii noștri, România și Ucraina, riscurile externe pot fi minimizate. Provocarea majoră rămâne a fi capacitatea noastră de a formula corect sarcinile pentru următoarea guvernare și de a identifica oameni profesioniști, integri și motivați pentru a face schimbările necesare și a asigura standarde de viață mai bune pentru toate categoriile de cetățeni, indiferent de preferințele politice sau apartenența etnică a acestora. E timpul să renunțăm la orgolii de tot felul și să ne concentrăm cu adevărat pe asigurarea bunăstării și demnității oamenilor”, a adăugat liberal-democrata.

Mihaela Rotari

foto: deschide.md

Share