Maia Sandu, despre cazul „Navalnîi”: „Este nevoie de mult curaj și multă perseverență ca să mergi împotriva curentului”

Maia Sandu, despre cazul „Navalnîi”: „Este nevoie de mult curaj și multă perseverență ca să mergi împotriva curentului”

„Alexei Navalnîi a fost internat la terapie intensivă într-un spital din Omsk după o presupusă otrăvire, care s-a întâmplat în circumstanțe extrem de suspecte. Navalnîi se află acum în comă. Este nevoie de mult curaj și multă perseverență ca să mergi împotriva curentului, să lupți cu corupția, să aperi drepturile și libertatea de a alege ale omului”, susține lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, informează OFICIAL. 

Totodată, politiciana mai adaugă: „Adesea, în multe țări, o astfel de poziție civică, deschisă, onestă și curajoasă este însoțită de pericole, inclusiv pentru viața persoanei care se dedică acestei lupte. Oamenii care nu se vând și nu renunță la principiile lor inspiră un profund respect. În ciuda tuturor intimidărilor și amenințărilor pentru viața sa, Alexei Navalnîi nu a cedat și a continuat lupta împotriva corupției și pentru mai multă dreptate în societate. Îi dorim sănătate, recuperare cât mai rapidă și continuarea luptei pentru dreptate socială”.

Amintim că, purtătoarea de cuvânt a liderului opoziţiei, Kira Iarmuş, a declarat că Navalnîi se află la terapie intensivă după ce a avut simptome de otrăvire. Navalnîi, 44 de ani, este inconştient şi internat la terapie intensivă, după ce a început să se simtă rău în timpul zborului de întoarcere spre capitala rusă Moscova din oraşul siberian Tomsk, a precizat ea. După ce avionul a aterizat la Omsk, Navalnîi a fost dus la spital cu suspiciunea de otrăvire, a adăugat ea pe reţelele sociale Twitter şi Telegram. „Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă”, a mai subliniat ea.

Doina Secrieru

Share