Maia Sandu — cu un apel către socialiști: „Strategia voastră trebuie oprită”

Maia Sandu — cu un apel către socialiști: „Strategia voastră trebuie oprită”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a anunțat despre solicitările efectuate către mai multe instituții ale statului în contextul ultimelor evenimente de la Parlament, informează OFICIAL.

„Am avut un singur subiect – acțiunile anticonstituționale care au avut loc în Parlament. Parlamentul nu are dreptul să scoată din funcție judecătorii Curții Constituționale (CC). Este un atac fără precedent la ordinea constituțională. În cadrul CSS, am pus în discuție riscul de subminare a ordinii constituționale”, a declarat Sandu.

În acest fel, șeful statului anunță că a făcut un apel către instituții: „Am solicitat de la MAI, IGP, INSP, Armata Națională – să nu se lase antrenați în acțiuni neconstituționale și să nu îndeplinească ordine ilegale. Totodată, am solicitat de la Procuratura Generală să investigheze infracțiunea de astăzi. Am cerut Serviciului de Informații și Securitate să urmărească acțiunile și să asigure prevenirea situației de destabilizare din țară. Cei care comit aceste ilegalități sunt pasibili de pedeapsă”, a precizat Sandu.

Totodată, Președintele țării s-a adresat socialiștilor: „Strategia voastră trebuie oprită. Cetățenii nu sunt ostaticii unor politicieni cu orgoliu care nu se pot dezlipi de fotolii”.

Mihaela Conovali

Share