Maia Sandu: Consiliul Europei în cei peste 26 de ani a fost alături de Republica Moldova și apreciem aceste parteneriat

Maia Sandu: Consiliul Europei în cei peste 26 de ani a fost alături de Republica Moldova și apreciem aceste parteneriat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe comune, Maia Sandu a declarat că vizita aceasta vine să confirme progresele înregistrate în ultimele luni în relația Republica Moldova – Consiliul Europei.

Președintele a spus că au discutat o serie de subiecte de interes comun și că își doresc să avanseze la toate capitolele.

Un subiect al întrevederii a fost reforma justiției. „Avem acum șansa de a face o schimbare substanțială în sectorul justiției, iar pentru asta trebuie să ne mișcăm rapid și hotărât”, a declarat șeful statului, precizând că Republica Moldova mizează în acest sens pe suportul și expertiza Consiliului Europei.

„Consiliul Europei în cei peste 26 de ani a fost alături de Republica Moldova și apreciem aceste parteneriat. Și acum suntem într-un moment de cotitură – Republica Moldova poate face schimbări sistemice și pot reda speranța oamenilor că pot avea o viață bună aici. Azi avem voința și puterea de a construi un stat democratic veritabil și contăm pe susținerea partenerilor noștri”, a menționat Sandu.

Secretarul General al Consiliului Europei s-a declarat fericită să se afle în Republica Moldova și să treacă în revistă tot ce s-a reușit până acum în relația bilaterală.

„Am avut astăzi oportunitatea să apreciez voința dumneavoastră fermă de a implementa reforme. Este crucial pentru procesul de integrare europeană, la care aspiră Republica Moldova, să fie asigurată stabilitatea și continuitatea reformelor pentru consolidarea democrației, statului de drept”, a declarat oficialul european.

Marija Pejčinović Burić a reiterat susținerea Consiliului Europei pentru implementarea reformelor în Republica Moldova.

Cristina Gurez

Share