Maia Sandu cheamă la protest: Se anulează rezultatele votului dat de popor

Maia Sandu cheamă la protest: Se anulează rezultatele votului dat de popor

Președintele ales, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, a spus că regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc, încercând să fure rezultatele votului alegerilor și să anuleze votul popular din 15 noiembrie, informează OFICIAL.

„Proiectul de lege cu care a venit astăzi în Parlament majoritatea PSRM-„Șor”, prin care Serviciul de Informații și Securitate este scos din subordinea Președintelui este un abuz antidemocratic, pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului. Această persoană dorește în continuare să controleze instituțiile statului. Este o tentativă de uzurpare a puterii în stat prin care se încearcă – pe de o parte, păstrarea în captivitate politică a unei instituții esențiale pentru lupta împotriva corupției și a riscurilor pentru securitatea statului, iar pe de altă parte – se anulează rezultatele votului dat de popor”, a declarat Sandu.

„Noi vom apăra vocea poporului, vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporului pentru a apăra democrația. Am discutat cu liderii altor formațiuni politice și am stabilit că trebuie să oprim împreună atacul asupra Constituției”, a precizat Maia Sandu.

Prin urmare, Președinta aleasă a chemat oamenii la protest. „Vă îndemn să ieșim mâine să apărăm dreptul nostru pentru a avea o țară în care să avem ordine și dreptate. Mâine – la ora 10.00, vă îndemn să ieșiți în fața Parlamentului, cu măști și păstrând distanța fizică, pentru a vă apăra votul”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Share