Maia Sandu anunță că vor ajunge în Republica Moldova primele doze de vaccin Pfizer

Maia Sandu anunță că vor ajunge în Republica Moldova primele doze de vaccin Pfizer

Șeful statului, Maia Sandu susține că astăzi a discutat cu Sinan Atlig, Președinte regional Pfizer. „Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase”, a ținut să precizeze Președintele Republicii Moldova, informează OFICIAL.

„Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului. Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX”, notează Sandu, pe o rețea socială.

La fel, potrivit șefului statului, dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău.

„Am discutat cu echipa Pfizer și despre condițiile de recepționare a vaccinului Pfizer în contextul donației din partea României, dar și despre interesul nostru de a face achiziții proprii de vaccine”, a conchis șeful statului.

Amintim că, 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, din totalul celora de 200 de mii, au ajuns sâmbăta, 27 februarie curent, în Republica Moldova din România.

Mihaela Conovali

Share