Maia Sandu a primit Premiul „Timișoara pentru Valori Europene”

Maia Sandu a primit Premiul „Timișoara pentru Valori Europene”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi, la Timișoara, România, a primit Premiul „Timișoara Pentru Valori Europene”, informează OFICIAL. 

„Primesc acest premiu ca pe un vot de încredere în capacitatea Republicii Moldova și a cetățenilor săi de a duce până la capăt lupta pentru libertate – o luptă dreaptă, legitimă și necesară pentru viitorul nostru și al întregului continent!

Ce vedem aici, la Timișoara, ce vedem în orașele europene, vrem și pentru Republica Moldova. „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara” – se scanda acum 34 de ani pe aceste străzi. Nivelul de trai pe care îl văd în orașul dumneavoastră, libertatea de gândire și exprimare, valorile europene – să ajungă de neînvins aici și în Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu în cadrul ceremoniei.

Precizăm că, Maia Sandu este prima laureată a acestui premiu, instituit de Municipiul Timișoara în 2023. Premiul onorează personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene. Valoarea premiului e de 30 000 euro. 

Share