Maia Sandu a pregătit un proiect de lege: Sperăm să obținem sprijinul următorului Parlament

Maia Sandu a pregătit un proiect de lege: Sperăm să obținem sprijinul următorului Parlament

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, declară că o problemă care este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors de peste hotare sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând în afara țării și pe care doresc să le aducă cu ei. Astfel, șeful statului anunță că a pregătit un proiect de lege în acest sens, informează OFICIAL.

Proiectul, după cum spune Președintele țării, prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă.

„Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an”, se arată în declarațiile șefului statului.

În același timp, Maia Sandu comunică: „Sperăm să obținem sprijinul următorului parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă”.

Proiectul poate fi consultat aici: https://www.presedinte.md/…/web…/proiecte/PL17062021.pdf

Sugestiile pot fi trimise, completând acest formular: https://bit.ly/2SDSosq

 

Mihaela Conovali

Share