Maia Sandu a discutat cu Secretarul general al NATO

Maia Sandu a discutat cu Secretarul general al NATO

Șefa statului, Maia Sandu declară că a avut o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, informează OFICIAL.

Sandu mai declară că i-a mulțumit oficialului pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. „Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale”, adaugă șefa statului.

La fel, ea spune că și-a accentuat prioritățile în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.

„Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, a conchis Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Share