Maia Sandu a discutat cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini din Moldova despre situația mediului de afaceri

Maia Sandu a discutat cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini din Moldova despre situația mediului de afaceri

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu un grup de membri ai Asociației Investitorilor Străini (FIA) din țara noastră. Reprezentanții investitorilor au discutat cu șefa statului despre problemele cu care se confruntă în dezvoltarea afacerilor.

Printre subiectele abordate s-au numărat criza energetică; seceta care afectează mai multe sectoare de producție și securitatea alimentară; inflația și problemele din sectorul bancar, dar și accesul echitabil la justiție pentru exponenții businessului. În context, Președinta Maia Sandu a menționat că autoritățile caută soluții optime pentru a ajuta producătorii locali să reziste la provocările externe și să se mențină pe piață.

Președinta Maia Sandu a apreciat curajul investitorilor străini de a rămâne în țara noastră și de a lucra aici în pofida greutăților. „Apreciem faptul că vă continuați activitatea în Moldova, păstrând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului. Sperăm ca războiul se va încheia cât de curând și vom scăpa de mai multe probleme provocate de acesta. Între timp, muncim pentru a reforma justiția și organele de control. Știm cât de importantă e justiția pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus șefa statului.

Pe final, Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții FIA să contribuie, prin expertiza lor, la procesul de integrare europeană a țării noastre. „Este nevoie să facem front comun pentru a explica și promova avantajele integrării europene și pentru a realiza pașii care ne vor asigura calitatea de stat membru al UE. “, a conchis Maia Sandu.

Share