Maia Sandu a discutat cu Ion Mereacre, care la 28 ani a fost trimis pe front în 1944

Maia Sandu a discutat cu Ion Mereacre, care la 28 ani a fost trimis pe front în 1944

Domnul Ion Mereacre este unul dintre cei 500 de oameni din satul Costești, raionul Ialoveni, care au fost recrutați în cel de-al Doilea Război Mondial. Doar 170 dintre ei au revenit acasă. 

„Am avut o discuție emoționantă cu domnul Mereacre, care, la doar 18 ani, în 1944, a fost trimis pe front. Speranța lui este ca cei 4 copii, 10 nepoți și 19 strănepoți ai săi, dar și întreaga Moldovă, să nu mai cunoască niciodată ororile războiului și să se bucure de viață, în pace. I-am mulțumit lui Ion Mereacre pentru sacrificiul făcut, pentru dragostea de patrie și pentru că, alături de nenumărați eroi, a contribuit la readucerea păcii pe continentul european”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Pe 8 mai 1945, a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt unui război sângeros. Foarte puțini au rămas în viață care să povestească tragedia războiului trăită pe viu.

„Domnul Mereacre este unul dintre ei – i-am ascultat istoria de viață, lecțiile învățate de la tatăl său despre omenie și cinste. Azi în Moldova mai sunt în viață 37 de veterani din cel de-al Doilea Război Mondial. În cinstea lor și a celor căzuți, vom face tot ce ne stă în puteri ca în țara noastră să fie bună înțelegere și oamenii să trăiască în pace”, a punctat șefa statului.

Share