Mai rămân deschise 35 de secții de vot

Mai rămân deschise 35 de secții de vot

Comisia Electorală Centrală (CEC) declară că la închiderea secțiilor de vot nu s-au înregistrat incidente majore, scrutinul fiind desfășurat în condiții transparente, transmite OFICIAL.

În străinătate au fost închise secțiile de vot în Federația Rusă, România, Belarus, Bulgaria, Turcia, Grecia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania și alte state. Rămân a fi deschise 35 secții de vot. Solicitări de prelungire a orarului nu au fost.

Sesizările depuse la CEC vor fi examinate în modul prevăzut de legislație. Biroul electoral al secțiilor de votare vor transmite Consiliului documentele și materialele nu mai târziu de 18 ore după anunțarea încheierii procesului de vot. Consiliul va prezenta Comisiei procesele verbale cu privire la totalizarea rezultatelor, documentele în termen de 48 ore după închidere. Comisia va totaliza rezultatele în termen de 5 zile și va prezenta Curții Constituționale documentele și lista deputaților aleși.

CEC a făcut publice primele rezultate preliminare, iar mâine la ora 10:00 vor fi comunicate rezultatele preliminare a voturilor.

Cristina Parfeni

Share