Mai mulți observatori internaționali – acreditați pentru a monitoriza alegerile prezidențiale

Mai mulți observatori internaționali – acreditați pentru a monitoriza alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi – în cadrul unei ședințe, a aprobat mai multe decizii cu privire la următoarele alegeri prezidențiale, informează OFICIAL.

În acest fel, au fost acreditate 5 persoane în calitate de observatori internaționali din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Totodată, alți 24 de observatori internaționali vor fi din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO).

Din partea Ambasadei Ungariei în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor va fi 1 persoană.

La fel, membrii CEC au acreditat și 3 observatori naționali din partea Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente.

Alte 4 persoane se vor regăsi în lista observatorilor internaționali din partea Ambasadei Regatului Suediei în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

Totodată, Comisia a confirmat persoana responsabilă de finanțe (trezorierul) din partea lui Tudor Deliu, candidat pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie – Luminița Mutaf.

Mihaela Conovali

Share