Mai mulți deputați din Moldova au întreprins o vizită de studiu la Parlamentul Republicii Lituania

Mai mulți deputați din Moldova au întreprins o vizită de studiu la Parlamentul Republicii Lituania

Mai mulți deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și un membru al Adunării Populare din Găgăuzia au întreprins o vizită de studiu la Parlamentul Republicii Lituania, în zilele de 13-14 decembrie, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat.

Din delegație au făcut parte Ion Babici, președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, secretarul Comisiei mediu și dezvoltare regională; Tatiana Cunețchi, președintele Comisiei de control al finanțelor publice; Larisa Novac și Elena Beleacova, membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; Vasile Grădinaru, membrul Comisiei juridice, numiri și imunități; Victoria Cazacu, membrul Comisiei de control al finanțelor publice; Efimia Bandalac, membrul Comisiei administrație publică; Vladimir Cîssa, membru al Adunării Populare UTA Găgăuzia.

Deputații din Republica Moldova au studiat bunele practici ale Lituaniei în domeniul integrării europene, dezvoltării democrației, comunicării, inițiativelor legislative, combaterii propagandei și dezinformării.

Membrii delegației au avut ocazia să asiste la ședința Legislativului lituanian, în cadrul căreia a fost votată legea bugetului de stat a țării.

În marja vizitei, deputații au avut întrevederi cu parlamentari lituanieni din diferite partide politice, inclusiv cu vicepreședintele Seimas-ului, Paulius Saudargas.

Deputații au apreciat drept foarte importantă și utilă experiența Lituaniei în domeniile studiate, pe care intenționează să o aplice în activitatea de legiuitori.

Membrii delegației au mulțumit colegilor lituanieni pentru experiența împărtășită, dar și pentru tot suportul acordat de Lituania în eforturile de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova.

Vizita de studiu la Seimas-ul Lituaniei a fost organizată cu suportul Reprezentanței Institutului Republican Internațional (IRI) din Moldova.

Share