Mai multe proiecte de infrastructură – date în exploatare de echipa Partidului „ȘOR” în localități rurale, în acest week-end

Mai multe proiecte de infrastructură – date în exploatare de echipa Partidului „ȘOR” în localități rurale, în acest week-end

Echipa Partidului „ȘOR” a finalizat mai multe proiecte de infrastructură în localități rurale din diferite raioane ale țării, fiind date în exploatare în acest week-end, se menționează într-un comunicat al Partidului. 

Printre acestea se numără încă o localitate din raionul Orhei unde a fost finalizat proiectul de iluminat stradal, un sat din raionul Edineț unde au fost inaugurate șase treceri pietonale iluminate, un sat din raionul Telenești în care echipa lui Ilan Șor a amenajat și inaugurat un teren de joacă pentru copii și o comună din raionul Fălești, unde a fost amenajată o stație de așteptare a transportului public.

„Ciocâlteni este încă o comună din raionul Orhei cu iluminat stradal total. Asta după ce și în satul Ciocâlteni a fost instalat un sistem modern de iluminat stradal. Anterior, echipa lui Ilan Șor a aprins lumina și pe străzile satelor Fedoreuca și Clișova Nouă din componența comunei Ciocâlteni. În satul Ciocâlteni a fost montată o rețea electrică de 9 kilometri cu 350 de corpuri de iluminat de tip LED. În sat au fost modernizate și cele șapte puncte de transformare a curentului”, comunică reprezentanții Partidului.

În cadrul ceremoniei de dare în folosință a sistemului de iluminat public stradal, primarul comunei Ciocâlteni, Tudor Digori a menționat că echipa Partidului „ȘOR” a implementat în comună un proiect care, până nu demult, părea un vis. „Împreună cu echipa Partidului „ȘOR” am realizat un lucru frumos la noi. Desigur că nu ne oprim aici și vom moderniza satul nostru așa încât să ne invidieze toți vecinii”, a spus primarul.

În total, străzile celor trei sate din comuna Ciocâlteni din raionul Orhei sunt iluminate de 550 de LED-uri. Prezent la evenimentul de la Ciocâlteni, președintele raionului, Dinu Țurcanu a menționat că Orhei este tot mai aproape de obiectivul de a deveni cel mai iluminat raion din țară.

„Cu darea în folosință a încă unui sistem de iluminare stradală, noi am mai făcut un pas în direcția transformării Orheiului în cel mai iluminat raion de pe harta Moldovei. Acest succes îl datorăm, în primul rând, susținerii de care beneficiem din partea echipei lui Ilan Șor”, a spus președintele raionului.

„Iar în satul Trinca, raionul Edineț, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat șase treceri de pietoni iluminate cu roșu strident. În cadrul ceremoniei de inaugurare a trecerilor, primarul Anatolie Gudumac a spus că acest proiect va crește securitatea cetățenilor”, adaugă sursa.

„Trecerile de pietoni au fost amenajate în cele mai aglomerate zone ale localității, astfel ca cetățenii noștri să traverseze carosabilul în siguranță pe timp de noapte. Este un prim proiect susținut de Partidul „ȘOR” la noi și nu ultimul”, a spus primarul.

Consilierul raional Edineț din partea Partidului „ȘOR”, Svetlana Panciuc a menționat că trecerile de pietoni iluminate cu roșu strident este primul proiect de acest fel preluat de la Orhei și implementat în raionul Edineț.

Tot în acest week-end, în satul Cucioaia, raionul Telenești, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat un teren de joacă pentru copii. „Este un proiect important pentru comunitatea noastră, deoarece reprezintă o investiție făcută în copii noștri, în viitorul lor, deci al țării. E un succes al nostru comun cu echipa Partidului „ȘOR” și un lucru făcut bine pentru toată lumea din localitate”, a spus Nicolae Rotaru, primarul comunei Ghiliceni în cadrul ceremoniei de inaugurare a terenului de joacă de la Cucioaia.

Iar în comuna Logofteni din raionul Fălești, echipa Partidului „ȘOR” a inaugurat în acest week-end o stație de așteptare a transportului public. „Renovarea acesteia este o altă inițiativă frumoasă a lui Ilan Șor”, mai spun reprezentanții Partidului. „În toate timpurile stațiile au fost cartea de vizită a unei localități. Pentru oaspeții unei localități acestea arată cât de gospodari sunt oamenii din satul respectiv. Îi mulțumim pentru contribuție”, a declarat primarul, Iosif Godlevschi.

„Amintim că, în acest an, echipa Partidului „ȘOR” s-a angajat să asigure cu iluminat public stradal peste o sută de localități din țară, inclusiv toate satele din raionul Orhei. În zeci de localități rurale deja au fost instalate sisteme de iluminat public, în alte câteva zeci lucrările fiind în toi. În paralel, echipa lui Ilan Șor amenajează în localitățile cu primari din partea formațiunii terenuri de joacă pentru copii. Proiectul iluminării trecerilor de pietoni, implementat acum doi ani în orașul Orhei, a fost extins, recent, și în alte raioane ale țării”, adaugă reprezentanții Partidului.

117254722_287971742502720_1199707518414138593_n 119942671_374918456851196_5931589455307916700_n mg_0924 0d1a9bd1-939a-4a37-aff6-63781adeae6a

Doina Secrieru

Share