MAI are Secretar General adjunct

MAI are Secretar General adjunct

Urmare a concursului organizat de Comisia permanentă pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior, astăzi, în funcția de Secretar General adjunct al MAI, a fost numit Vlad Cojuhari.

Vlad Cojuhari este absolvent al Academiei „Ștefan cel Mare”, licențiat în drept.

Pe parcursul celor 19 ani de activitate în cadrul MAI, și-a dezvoltat competențe vaste în domeniul contracarării criminalității și analizei informațiilor.

În 2008, și-a început cariera în investigarea infracțiunilor contra vieții și sănătății persoanelor.

După aboslvirea cu succes a formărilor în cadrul Scotland Yard, domnul Cojuhari devine formator recunoscut de această organizație în domeniul intelligence (tehnici de colectare, prelucrare și analiză a informațiilor).

A propus, promovat și a creat domeniul analizei informațiilor ca entitate distinctă în domeniul afacerilor interne al Republicii Moldova.

A elaborat primele proceduri-standard de operare în domeniul analizei operaționale, analizei tactice, strategice și de risc, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției din România.

După absolvirea cu excelență a International Law Enforcement Academy, completează, în 2017, rândul absolvenților Academiei FBI, specializându-se în analiza comportamentală, analiza informațiilor, combaterea terorismului și extremismului violent.

Din 2018, conduce Direcția de Politici publice în domeniul prevenirii și combaterii criminalității din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al RM.

Este persoana care stă la baza creării și operaționalizării eficiente a Hubului de Securitate al Uniunii Europene la Chișinău.

Vorbește fluent limbile română, engleză, franceză și rusă.

Share