MAEIE: Tonalitatea și accentele mesajelor publice ale lui Rudenko la Tiraspol trezesc o profundă dezamăgire

MAEIE: Tonalitatea și accentele mesajelor publice ale lui Rudenko la Tiraspol trezesc o profundă dezamăgire

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a comunicat că a luat notă de declarațiile făcute pe data de 16 februarie 2022, la Tiraspol de către viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Andrey Rudenko în cadrul ieșirii la presă, informează OFICIAL.

„Tonalitatea și accentele mesajelor publice ale diplomatului rus trezesc o profundă dezamăgire. Abordările viceministrului rus contrastează cu poziția oficială a Federației Ruse privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a țării noastre”, se spune în declarația Ministerului.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene consideră regretabile declarațiile oficialului rus privind intențiile de a consolida capacitățile așa-numitului punct consular mobil de la Tiraspol care activează fără acordul autorităților moldovenești.

„Ținem să reamintim părții ruse despre necesitatea conformării stricte cu rigorile Convențiilor de la Viena cu privire la relațiile diplomatice și relațiile consulare” – subliniază MAEIE.

Cristina Gurez

Share