MAEIE – împotriva violenței față de femei și fete

MAEIE – împotriva violenței față de femei și fete

Echipa de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, ca și în anii precedenți, s-au raliat la campania Organizației Națiunilor Unite în Moldova „16 zile de activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor”, informează OFICIAL. 

Ambasadoarele și ambasadorii țării noastre, dar și diplomații de la misiunile noastre diplomatice peste hotare s-au alăturat campaniei în țările de reședință.

„Împreună, colorăm lumea în oranj pentru că violența împotriva femeilor și fetelor trebuie oprită ACUM!

În această campanie, care se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, fiecare se poate alătura prin următoarele acțiuni:

🔶 diseminând, pe rețelele de socializare, mesaje și imagini reprezentative împotriva violenței față de femei și fete;

🔶 promovând serviciile disponibile care oferă asistență specializată victimelor violenței în familie: Serviciul de Urgență 112 și Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete – 0 8008 8008;

🔶 împărtășind istorii personale în care v-ați confruntat cu o anumită formă de violență;

🔶purtând articole oranj și colorând în oranj contul de social media. Culoarea campaniei simbolizează un viitor luminos și fără violență pentru fiecare fată și femeie;

🔶folosind hashtag-urile campaniei #16Zile și #ColoreazăLumeaÎnOranj.

Acesta este un îndemn la acțiune și o semnalare a faptului că violența împotriva femeilor și fetelor este cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial”, spune ministrul afacerilor externe Nicu Popescu.

Share