Macron a felicitat-o pe Sandu pentru victoria în alegeri

Macron a felicitat-o pe Sandu pentru victoria în alegeri

Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, în timpul întrevederii fiindu-i transmisă scrisoarea de felicitare adresată acesteia de către Președintele francez, Emmanuel Macron, transmite OFICIAL. 

Prin intermediul acestei scrisori, Șeful statului francez o felicită pe doamna Sandu cu ocazia accederii în noua funcție, asigurând-o de susținerea Franței și a partenerilor europeni oferită dezvoltării democratice a Republicii Moldova și apropierii de marea familie europeană.

În cadrul scrisorii se atrage atenție asupra necesității continuării implementării angajamentelor asumate de Republica Moldova odată cu semnarea Acordului de Asociere, precum și a intensificării luptei împotriva corupției și ducerea la bun sfârșit a procedurilor judiciare referitoare la frauda bancară.

Într-un final, Președintele Francez Emmanuel Macron a confirmat intenția de a consolida relațiile dintre cele două state atât prin intermediul dialogului politic continuu, cât și prin aprofundarea relațiilor economice, culturale și lingvistice.

Cristina Pendea

Share