Lupu îi învață pe liberal-democrați cum să negocieze: “Aceasta e abordarea normală”

Lupu îi învață pe liberal-democrați cum să negocieze: “Aceasta e abordarea normală”

Liderul Partidului Democrat (PD) Marian Lupu spune, într-un interviu acordat pentru Infotag, că dacă în această săptămână liberal-democrații vor veni la negocieri, ei sunt gata să îi asculte și să le răspundă.

“Am auzit și eu că vor să vină din nou cu propuneri, care vizează anume câteva instituții care ar putea facilita eliberarea lui Vlad Filat și blocarea dosarului BEM. Dacă e așa, e o mare naivitate din partea lor. Dacă însă vor veni la negocieri, în primul rând, îi vom întreba în mod firesc câți sunt, dacă se discută în numele partidului sau dacă la negocieri se prezintă doar una dintre grupări. Apoi le vom explica faptul că nici un partid pro-european nu a venit până acum cu condiții, ci cu propuneri constructive, iar anume aceste soluții constructive sunt cele care se discută, se analizează, pentru ca toți să decidem dacă ele sunt bune, în folosul oamenilor, și dacă le includem în programul de guvernare. Eu consider că aceasta e abordarea normală”, spune Lupu.

În opinia sa, nu este normal să intre cineva la discuții și să dea cu pumnul în masă, că reacții de acest tip a mai văzut.

“Dacă însă cei din PLDM vor încerca acest lucru, înseamnă că ei vor să facă teatru, urmăresc doar să vină la negocieri ca să aibă de unde pleca, arătând în fața presei cum ei au încercat. Dar vor avea parte de efectul bumerangului, pe care l-au cunoscut atât de des în ultima perioadă, inclusiv în detrimentul alianțelor noastre.”, a precizat democratul.

Acesta a mai spus că ei își doresc ca PLDM să fie la guvernare ca partid întreg, unit și funcțional, pentru că ne dorim stabilitate pentru țară.

“Dar unitatea celor din PLDM depinde doar de ei, de depășirea unor momente emoționale și de conștientizarea responsabilității pe care o avem cu toții, clasa politică, în acest moment. PDM este gata să-și asume partea lui de vină pentru ceea ce nu a funcționat în acești ani, noi doar am avut nu un partid, ci o alianță la guvernare. Toți trebuie să învătăm din greșelile trecutului și să mergem înainte”, a mai spus liderul PDM.

Mihaela Rotari

Share