Lupu: Avem de constituit Parlamentul, care să fie un for solid

Lupu: Avem de constituit Parlamentul, care să fie un for solid

”Moldovenii au reconfirmat susținerea pentru politicile de integrare europeană, stabilite clar prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014. Acest semnal trebuie să fie înțeles și respectat de către fiecare dintre cei care vor primi mandate de deputat în Parlament, poate chiar indiferent de mesajele politice specifice cu care au mers în campanie partidele”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, după prezentarea rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar din 30 noiembrie.

Marian Lupu a afirmat că vocația europeană a poporului nostru, dorința de a se dezvolta în pace, civilizat sunt criteriile principale care trebuie să fie puse la baza negocierilor post-electorale și a formării viitoarei coaliții de guvernare în Republica Moldova, iar Partidul Democrat va fi ferm pe aceste poziții.

Referindu-se la rezultatele propriu-zise ale alegerilor, Marian Lupu a menționat că Partidul Democrat este singura forță venită de la guvernare care și-a îmbunătățit cu 25% rezultatul față de precedentele alegeri parlamentare. ”Partidul Democrat din Moldova s-a apropiat de rezultatul de 16% din totalul sufragiilor, după datele CEC, în pofida atacurilor murdare din ultimii ani din partea unor grupări de interese, dar și datorită aprecierii cetățenilor din toată țara și datorită unei campanii electorale profesioniste”, a declarat liderul democrat, precizând că PDM a făcut și numărătoare proprie a voturilor.

Datele numărătoarei paralele, după procesarea a 99,45% din voturile valabile, arată 20,56% pentru PSRM, 19,6% pentru PLDM, 17,56% pentru PCRM, 15,9% pentru PDM și 9,27% pentru PL.

Liderul Partidului Democrat le-a mulțumit încă o dată alegătorilor pentru suportul acordat și a dat asigurări că PDM va rămâne fidel angajamentelor pe care le-a luat în fața oamenilor.
”Avem de constituit Parlamentul, care să fie un for solid, să umple de conținut ceea ce ne-am angajat să facem prin Acordul de Asociere cu UE. Avem mult de lucru pentru a îndeplini ceea ce le-am spus oamenilor că vom face în această campanie electorală”, a conchis Marian Lupu.

Doina Secrieru

Share