Locuitori, indignați de intenția de a se construi un bloc multietajat în zona Parcului „La Izvor” din capitală. Au transmis o petiției municipalității!

Locuitori, indignați de intenția de a se construi un bloc multietajat în zona Parcului „La Izvor” din capitală. Au transmis o petiției municipalității!

Petiție adresată Primăriei Chișinăului și CMC. Semnatarii, categoric împotriva construcției unui bloc în apropiere de Parcul „La Izvor”!

Mai mulți locuitori de pe strada Ghidighici din cartierul Sculeni al sectorului Buiucani al capitalei au semnat o petiție pe care au adresat-o primarului general și Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Ei se arată categoric împotriva intenției de a construi un blocul multietajat și o parcare subterană în imediata apropiere de Parcul „La Izvor”, informează TRIBUNA.

Semnatarii petiției se arată indignați de intenția de a schimba statutul zonei – din una de recreere în una rezidențială. Ei se declară categoric contra intenției de a construi un bloc locativ în imediat apropiere parcului.

Potrivit lor, după construcția unui bloc multietajat, atât strada Ghidighici, cât și zona va fi supraîncărcată și va aduce impact negativ asupra Parcului „La Izvor” și albiei râului Bâc.

„Considerăm că, Consiliul Municipal Chișinău are toate temeiurile pentru a nu permite aprobarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din strada Ghidighici, nr.5 cu modificarea Regulamentului local de urbanism pentru substituirea codului de reglementare urbanistică „C6” (zonă cu funcțiuni de recreere, tip parcuri de distracții) al teritoriului din str. Ghidighici, 5, cu codul „R6” (zonă cu funcțiuni rezidențiale cu densitate medie), și de a nu permite construirea blocurilor locative  pe terenul din str. Ghidighici 5, iar primarul general ar fi obligat de a revizui dispoziția „Cu privire la inițierea elaborării Planului urbanistic zonal pentru terenul din str., Ghidighici, 5, astfel prevenind o abuzivitate și o ilegalitate intenționat protejată ” – se spune în petiție.

De asemenea, semnatarii spun că, dacă CMC și Primăria nu vor întreprinde măsuri, atunci se vor vedea nevoiți să se adreseze organelor de drept pe acest caz.

p1 p2 p3 p4 p5

Share