Liviu Vovc: Prin afirmațiile sale, domnul Constantinov, în calitate de persoană publică, militează împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova

Liviu Vovc: Prin afirmațiile sale, domnul Constantinov, în calitate de persoană publică, militează împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, se arată nedumerit de ce autoritățile centrale nu au reacționat la declarațiile Președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, care a spus că la Congresul aleșilor locali din septembrie, va fi discutat subiectul creării unei „republici” pentru că acest lucru „este cerut de populație”, informează OFICIAL.

Vovc spune că a fost o singură reacție.

„Autoritățile, dar mai ales deputații se fac că nu au văzut nimic. Unica reacție a fost din partea consilierei Președintelui Parlamentului precum că ,,atenționează actorii politici că legislația curentă stabilește clar pedepse pentru promovarea separatismului”.

Și? Chiar atât de iresponsabili să fie? Chiar nu s-a găsit niciunul din cei 63 de deputați care să sesizeze instituțiile de ordine cu privire la aceste afirmații?”, se întreabă Vovc.

El spune că toată ziua de ieri a sperat că se va găsi măcar un ales al poporului responsabil, dar „vacanța e sfântă și nu au timp ei de problemele țării”.

„Nu ne putem permite luxul să așteptăm până când ei își vor bronza burțile așa că astăzi, dis-de-dimineață, am transmis un denunț în adresa Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu solicitarea de a fi inițiată o cauză penală cu privire la declarațiile Președintelui Adunării Populare a Găgăuziei.

Atrag atenția că prin afirmațiile respective domnul Constantinov, în calitate de persoană publică, militează împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova, lucru care cade sub incidența art. 340prim alin. (3) Cod Penal”, mai spune Vovc.

Share