Liviu Vovc: În toată această perioadă complicată trebuie de evitat cu orice preț deconectarea consumatorilor

Liviu Vovc: În toată această perioadă complicată trebuie de evitat cu orice preț deconectarea consumatorilor

Platforma Demnitate și Adevăr (DA), în cadrul unei conferințe de presă, a venit cu unele propuneri de măsuri pentru protecția consumatorilor casnici, informează OFICIAL.

„Moldova Gaz a anunțat că s-au adunat datorii de aproape 254 milioane de lei la consumatorii casnici și amenință cu deconectări în masă începând cu 1 martie. Faptul că unii cetățeni nu au achitat facturile ar trebui privit mult mai profund și ar trebui identificate soluții”, a declarat Liviu Vovc, secretar general al formațiunii.

Potrivit spuselor sale, formațiunea a analizat problema și a pregătit un set de propuneri pe care le adresează Guvernului ca să fie evitate deconectările în masă.

Platforma DA a propus:

– revizuirea Regulamentului privind acordarea compensațiilor pentru sursele energetice, iar modificările să fie aplicate retroactiv.

– revizuirea tarifului la gaz – 29,27 lei. „Chiar dacă Guvernul a depus eforturi pentru a acorda compensații, chiar și pentru cei mai vulnerabili tariful a crescut de 3 ori față de anul trecut”, a precizat politicianul.

„În toată această perioadă complicată trebuie de evitat cu orice preț deconectarea consumatorilor, ceea ce ar provoca încă o nemulțumire majoră în societate”, a subliniat Liviu Vovc.

Share