Liviu Vovc cu un denunț la CNA. Acțiunile Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei sunt prezente componențele infracțiunii prevăzute la articolul 27, 327 Cod Penal

Liviu Vovc cu un denunț la CNA. Acțiunile Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei sunt prezente componențele infracțiunii prevăzute la articolul 27, 327 Cod Penal

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, spune că urmare a sesizării IGP, CEC trebuia să sesizeze instanța de judecată în vederea anulării înregistrării concurentului electoral din partea Partidului Politic „Șor”, informează OFICIAL.

Liviu Vovc spune că CEC din Găgăuzia a încălcat prevederile legislației.

„După acțiunile de urmările penală efectuate de către mai mulți colaboratori ai Inspectoratului Național de Investigații în comun cu ofițeii CNA și procurorii anticorupție în cadrul unui dosar penal privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului Politic “Șor” în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia care reprezintă acest partid, IGP a sesizat Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei.

În loc să se convoace cât mai rapid și să sesizeze instanța de judecată, ei au preferat să nu asigure cvorum la ședință. Iar Președintele CEC-ului din Găgăuzia într-o conferință de presă a declarat faptul că chiar dacă urma să aibă loc ședința, urmau să fie adoptate decizii de respingere a sesizărilor organelor de drept, din lipsă de probe.

În opinia mea, în acțiunile Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei sunt prezente componențele infracțiunii prevăzute la articolul 27, 327 Cod Penal, manifestate prin folosirea intenționată a situației de serviciu de către un grup de persoane publice, care inevitabil va duce la niște prejudicii considerabile drepturilor și intereselor publice. Or, corectitudinea alegerilor reprezintă unul dintre pilonii statului de drept, consfințit la art. 1 din Constituție. Totodată, alegerile libere și corecte reprezintă una din componentele cele mai importante ale unei societăți democratice și o deosebește în acest fel de un regim autoritar”, spune Vovc.

Politicianul spune că a transmis un denunț Centrul Național Anticorupție în care a solicitat exercitarea acțiunilor de urmărire penală în mod de urgență și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de faptele sus-menționate.

Share