Litvinenco: Trebuie să apărăm votul oamenilor, iar cele două partide partenere – PAS și Platforma DA – trebuie să…

Litvinenco: Trebuie să apărăm votul oamenilor, iar cele două partide partenere – PAS și Platforma DA – trebuie să…

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, vicepreședinte al formațiunii, afirmă că propunerile Platformei DA referitoare la consolidarea eforturilor pentru a avea un scrutin electoral prezidențial liber și corect sunt binevenite, transmite OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Sergiu Litvinenco scrie că, consolidarea eforturilor împotriva celor care vor să falsifice alegerile este extrem de importantă.

„Trebuie să apărăm votul oamenilor, iar cele două partide partenere – PAS și Platforma DA – trebuie să monitorizeze procesul electoral în toate secțiile de votare din țară și de peste hotare. PAS planifică să delege în absolut toate secțiile de votare câte 3 persoane – membri ai birourilor, observatori și reprezentanți cu drept de vot consultativ. Dacă și Platforma DA va face la fel – adică va delega câte 3 persoane în fiecare secție de votare, atunci fără îndoială că s-ar minimiza riscurile fraudării. Împreună vom reuși să protejăm votul cetățenilor!”, scrie Sergiu Litvinenco.

Totodată, PAS insistă pe continuarea modificării Codului Electoral. „În ce privește avizul comun al Comisiei de la Veneția și OSCE (ODIHR) din 19.08.2020, ne-am expus încă săptămâna trecută în favoarea aprobării amendamentelor. Reieșind din acest aviz, modificarea Codului electoral pentru alegerile prezidențiale este încă posibilă. În acest sens, am făcut apel ca, în primul rând, Comisia juridică, numiri și imunități să se convoace în zilele imediat următoare pentru a pregăti versiunea finală a proiectului legii pentru Plenul Parlament – trebuie să examineze atât propunerile Comisiei de la Veneția, cât și amendamentele deputaților. Ulterior, să fie convocată ședința plenară a Parlamentului pentru a examina amendamentele și a vota proiectul în lectura a doua. Dacă PSRM va folosi în continuare falsuri precum că nu mai este posibil de modificat legislația electorală reieșind din Avizul Comun de urgență al Comisiei de la Veneția și OSCE (ODIHR), atunci va fi clar că planul lor este să fraudeze masiv alegerile și nu au de gând să participe cinstit la alegeri”, a mai scris Sergiu Litvinenco.

Cristina Parfeni

Share