Litvinenco, despre moțiune: Socialiștii au încercat să se dea în spectacol

Litvinenco, despre moțiune: Socialiștii au încercat să se dea în spectacol

„Moțiunea simplă a socialiștilor a picat. Dincolo de faptul că socialiștii au încercat să se dea în spectacol, în Parlament, așa-zisa moțiune simplă a fost un prilej în plus de a spune clar și ferm că nu vom renunța în fața intimidărilor și vom continua reforma justiției, pentru că cetățenii vor să li se facă dreptate” – a declarat Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, informează OFICIAL.

În primul rând, el a mulțumit colegilor din PAS pentru susținere și încredere. „Asta ne face să continuăm munca cu și mai multă determinare, chiar să mărim turațiile”, a adăugat ministrul.

În context, oficialul a mai declarat: „Le-am spus socialistilor că nu mă tem de dezbateri. Dar e josnic atunci când, pretext pentru moțiune, sunt niște ilegalități grosolane, făcute în interesul lui Șor. Noi cu Șor nu discutăm și nu facem parteneriate, pentru că nu este partid, ci este – din punctul de vedere politic, nu penal – o organizație criminală organizată.

Înțeleg că acțiunile din justiție nu sunt pe placul hoților. Înțeleg că vor să revină la ceea ce a fost timp de 30 de ani: să fure și să nu pățească nimic. Înțeleg că s-au unit toți împreună – personaje care anterior erau pe poziții diametral opuse, deoarece nu puteau împărți banii furați – pentru a pune bețe în roate actorilor din justiție. Pe această cale, îi îndemn să nu insiste, pentru că nu vom ceda. Cu cât mai mult se vârcolesc pentru a schimba cursul firesc, cu atât mai hotărâți vom fi. Atât eu, cât și noi toți. Și voi știți asta.”

„În Republica Moldova va fi dreptate. În Republica Moldova hoții vor fi condamnați, iar averea va fi confiscată. Indiferent de statutul și banii pe care-i au”, a conchis ministrul Justiției.

Share