Litvinenco, către opoziție: Trebuie să se obișnuiască că vor răspunde pentru ceea ce au făcut

Litvinenco, către opoziție: Trebuie să se obișnuiască că vor răspunde pentru ceea ce au făcut

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, previne opoziția parlamentară că nu vor mai putea fura ca înainte și moțiunea, comisiile de anchetă, fabricarea de conversații, știri false, solicitări de demisie și multe altele sunt doar motive, informează OFICIAL. 

El spune că trebuie să se obișnuiască cu realitățile prezentului.

„Le răspund foarte laconic, până a ajunge să le zic asta de la tribuna Parlamentului. Înțeleg că nu le place că hoții sunt investigați fără nicio excepție și indulgență. Înțeleg că nu le place că bunurile furate de la oameni sunt pe cale de a reveni la cei cărora le-au fost furate. Înțeleg că nu le place că liderii grupărilor criminale fie că se ascund în afara țării, fie că sunt lipsiți de libertate aici în țară. Și nici chiar fuga peste hotare nu îi va salva, pentru că și în astfel de situații pot fi condamnați, iar averea – confiscată. Ei vor să revină la ceea ce a fost înainte – să fure și să nu pățească nimic.

Dar, trebuie să se obișnuiască cu realitățile prezentului. Trebuie să se obișnuiască cu faptul că nu vor mai putea fura. Trebuie să se obișnuiască că, poate un pic mai greu decât mi-aș fi dorit eu sau poporul țării mele, fiecare va răspunde pentru ceea ce a făcut. Indiferent de moțiuni, comisii de anchetă, fabricări de conversații, știri false, solicitări de demisie sau orice altceva…”, spune ministrul.

Share