Litvinenco către Buquicchio: Sunt ferm convins că vom putea realiza reformele pe care ni le-am propus

Litvinenco către Buquicchio: Sunt ferm convins că vom putea realiza reformele pe care ni le-am propus

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a discutat astăzi cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio și membrii Grupului de Lucru de nivel înalt privind reforma justiției în Republica Moldova condus de către Directorul General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept al Consiliului Europei, Christos Giakoumopoulos, transmite OFICIAL.

Oficialii au vorbit despre importanța colaborării în implementarea reformei justiției.

„Sunt ferm convins că vom putea realiza reformele pe care ni le-am propus și vom atinge rezultate bune în fortificarea statutului de drept doar având un proces de consultare permanent cu instituțiile internaționale. Consiliul Europei și Comisia de la Veneția sunt organisme care au oferit expertiză și consultanță de-a lungul anilor Republicii Moldova și la a căror standarde ne raportăm. Apreciem suportul oferit până acum, inclusiv în perioade grele din istoria recentă a țării, și vom continua dialogul pe dimensiunea justiției pentru a avea un rezultatul dorit de cetățeni, un sistem independent și corect.

Vom ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneția şi vom continua consultările cu partenerii de dezvoltare, dar şi societatea civilă pe diversele aspecte ale reformei justiţiei. Sunt convins vom avea o colaborare fructuoasă și vom obține rezultatele pe care le așteaptă cetățenii Republicii Moldova”, spune Litvinenco.

 

Cristina Parfeni

Share