Lista partidelor aflate în vizorul Platformei civice DA!

Lista partidelor aflate în vizorul Platformei civice DA!

Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” (DA) nu exclude că ar putea avea probleme în procesul de înregistrare a unui nou partid la Ministerul Justiţiei şi de aceea are în vedere unele formaţiuni politice din Moldova la ajutorul cărora ar putea apela pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate. Despre aceasta au comunicat pentru www.oficial.md surse care au solicitat anonimatul.

Potrivit acestora, printre partidele ce s-ar afla în vizorul DA se numără: Partidul Liberal Reformator, Partidul European, Partidul Progresului Social, dar şi încă cîteva formaţiuni.

Sursele susţin că la un moment dat se discuta şi despre Partidul Popular Creştin Democrat, dar ideea a fost respinsă, deoarece liderii Platformei DA nu-şi doresc asocierea cu Iurie Roşca.

O altă variantă care a decăzut a fost Partidul „Democraţia Acasă”, după ce liderul acestei formaţiuni, Vasile Costiuc a anunţat că părăseşte tabăra protestatarilor.

Sursele susţin că se examinează atît posibilitatea participării în alegeri pe lista uneia din aceste formaţiuni, cît şi posibilitatea creării unui bloc electoral.

Doina Secrieru

Share