Lipsă de cvorum în CMC! Ion Ceban: „Se tergiversează intenționat”

Lipsă de cvorum în CMC! Ion Ceban: „Se tergiversează intenționat”

Ședința Consiliului Municipal Chișinău, ce urma să aibă loc astăzi începând cu ora 10.00, a fost anulată din lipsă de cvorum.

La ședință s-au prezentat doar 23 de consilieri.

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, a spus că, în mod intenționat, sunt tergiversate toate procedurile tehnice pentru declanșarea campaniei electorale în municipiul Chișinău.

„Cei care vor merge la dezbateri întâi trebuie să dea explicații de ce nu vin aici. Putem închide ședința asta, să o programăm pentru 23 martie, când mi se pare că e termenul limită pentru a aprobat componența comisiilor electorale. Rog secretariatul să verifice dacă așa e, ca să nu avem un ordin juridic pentru a pune alegerile sub semnul întrebării. Se pare că este un joc pe la spatele chișinăuienilor – în public se face una, iar în realitate se face alta”, a declarat Ion Ceban, subliniind că liberalii sunt cei care ar dori tergiversarea acestor proceduri.

Socialistul a mai spus că e mândru de fracțiunea pe care o conduce, pentru că mereu s-a implicat unde a fost nevoie și a participat la ședințele CMC.

Consilierii prezenți au hotărât ca ședința de astăzi să fie închisă la 23 martie, pentru că, astăzi, din lipsă de cvorum, nu pot face acest lucru, și se vor întâlni în ședință după 27 martie 2018.

Totodată, nu se cunoaște motivul pentru care liberalii nu au participat la ședință.

Mihaela Rotari

Share