Linia telefonică pentru informare privind alegerile, disponibilă alegătorilor

Linia telefonică pentru informare privind alegerile, disponibilă alegătorilor

Alegătorii pot afla răspunsuri la întrebările legate de procedurile de votare în cadrul alegerilor locale noi din 20 mai 2018 apelând gratuit linia telefonică de informare deschisă de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) şi Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astfel, cu un apel la numărul de telefon (022) 88 01 01 alegătorii pot afla despre secția la care votează și procedura de vot, soluționarea diferitor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale.

De asemenea, linia de informare vine şi în sprijinul funcționarilor electorali, reprezentanţilor concurenților electorali, precum și observatorilor.

Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00; sâmbătă 19 mai: 08.00 – 18.00, iar în ziua alegerilor, duminică 20 mai: 05.00 – 24.00.

Serviciu similar a fost organizat și în cadrul ultimelor 3 scrutine naționale, iar numărul cetățenilor care utilizează serviciile Liniei de Informare este în continuă creștere.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală este o instituție publică, care pregătește funcționari electorali capabili să organizeze alegeri libere și corecte, conform normelor internaționale, precum și alți actori interesați în procesul electoral.

Mihaela Rotari

Share