Liga Orașelor și Comunelor îi solicită Arinei Spătaru o dezmințire a declarațiilor făcute astăzi

Liga Orașelor și Comunelor îi solicită Arinei Spătaru o dezmințire a declarațiilor făcute astăzi

Liga Orașelor și Comunelor constată desfășurarea unui atac fără precedent la adresa formațiunii, lansat inclusiv cu implicarea unor actori politici care văd în prima mișcare social-politică a satelor, comunelor, orașelor și municipiilor, un adversar puternic în aceste alegeri locale.

Potrivit formațiunii, unul din aceste atacuri a fost lansat astăzi de Președinta ALDE, Arina Spataru, care a declarat în ieșirea sa publică, că „Mihail Bagas ar fi trebuit să preia conducerea LOC-ului…”.

„După cum bine cunoaște Dna Spătaru, conducerea unui partid este aleasă de organele decizionale ale acestuia, forul suprem fiind Congresul.

Pentru ca cineva din anturajul lui Șor sau oricine altcineva să poată ,,prelua” conducerea LOC, ar fi fost nevoie de votul majoritar al delegaților desemnați de organizațiile de partid, fapt care niciodată nu ar fi fost admis de membrii formațiunii pro-europene.

Prin astfel de declarații tendențioase și calomnioase, Arina Spătaru și cei care stau la spatele ei, folosesc în continuare metodele plahotniuciste de a face politică și încearcă să insinueze că întreaga formațiune este un proiect al fugarului Șor.

Declarăm public că, Liga Orașelor și Comunelor este un proiect politic popular, inițiat de aleșii locali și pentru comunitățile locale, care a oferit platforma sa politică mai multor candidați în aceste alegeri dar care nu are nici o tangență cu acțiunile pretins ilegale care au fost sau au putut fi săvârșite de aceștia.

În astfel de cazuri, răspunderea este personală și nu colectivă iar declarațiile calomnioase ale Arinei Spătaru, aduc prejudicii de imagine partidului politic Liga Orașelor și Comunelor și sunt calificate de noi drept atacuri minciunoase, menite să aducă dividende politice unor actori politici frustrați de creșterea rapidă a echipelor locale ale LOC”, spune LOC.

Formațiunea îi cere Arinei Spătaru să ofere o dezmințire și o clarificare publică a declarației eronate făcute astăzi.

„În caz contrar, Liga Orașelor și Comunelor își rezervă dreptul de a o ataca în instanța de judecată pe Dna Arina Spătaru.

Totodată, anunțăm că în ziua de luni, 25 spetembrie, reprezentanții Ligii Orașelor și Comunelor, vor ieși într-o conferință de presă pentru a oferi mai multe detalii cu privire insinuările concertate lansate în spațiul public”, spune LOC.

Share