Liderul unui partid unionist: Cu siguranță, vom fi în următorul Parlament

Liderul unui partid unionist: Cu siguranță, vom fi în următorul Parlament

Participanții la următoarele alegeri parlamentare din partea Partidului „Democrația Acasă” susțin că, „cu siguranță”, vor trece pragul electoral, informează Oficial.

Astfel, candidatul pe o circumscripție din partea partidului, Ion Leașcenco, a oferit mai multe detalii în acest sens. „Având în vedere că avem o masă critică, de fier, a unioniștilor de 20-25 la sută și masă critică, care este total pentru Unire sau nu s-ar împotrivi Unirii, fiind de aproape 50 la sută, avem toată încrederea că, cu siguranță, vom trece pragul electoral. În funcție de cum vom munci și cum vom interacționa cu oamenii, acesta va fi rezultatul”, a declarat el.

Totodată, actualul președinte al partidului, Vasile Costiuc, s-a referit, și el, la șansele partidului de a accede în Parlament. „Cu siguranță, vom fi în următorul Parlament. Problema este cât de mulți vor participa la acest scrutin electoral”, a declarat Costiuc.

Prin urmare, Leșcenco a vorbit despre numărul de candidați pe listă, cât și pe circumscripții. „Pe lista națională, vom avea între 35 și 40 de candidați. Să vedem reacția CEC-ului la dosarele pe care noi le-am pregătit foarte bine. Pe circumscripțiile uninominale – 4. Nu ne-am propus să mergem în toate circumscripțiile, vom candida doar acolo unde avem șanse”, a precizat el.

În același timp, reprezentanții partidului au comunicat că, astăzi, vor înregistra lista electorală a Partidului „Democrația Acasă” la Comisia Electorală Centrală (CEC). „Vom da citire listei în această după-amiază, avem alături de noi toți românii-unioniști”, a declarat Leașcenco, în acest sens.

La întrebarea cu privire la implicarea partidului în cadrul referendumului, Costiuc a comunicat: „Ne-am hotărât, împreună cu colegii, să ne implicăm în următorul referendum ca să avem posibilitate să ieșim public și să vorbim cât este de nocivă această inițiativă și este de neconstituțională”.

Amintim că, mai mulți activiști civici unioniști, anterior, au anunțat că vor participa la alegerile din 24 februarie pe listele Partidului „Democrația Acasă”, care, ulterior, după alegeri, își va modifica – atât denumirea, cât și conducerea.

Mihaela Conovali

Share