Liderul PUN: „Actul unirii Basarabiei cu România de acum 101 ani este testamentul nescris ce se transmite din generație în generație”

Liderul PUN: „Actul unirii Basarabiei cu România de acum 101 ani este testamentul nescris ce se transmite din generație în generație”

„Actul unirii Basarabiei cu România de acum 101 ani este testamentul nescris ce se transmite din generație în generație atât clasei politice românești de pe ambele maluri ale Prutului, cât și cetățenilor români, indiferent unde locuiesc”. Afirmația aparține președintelui executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, cu ocazia a 101 de la Unirea Basarabiei cu România, transmite OFICIAL.

Anatol Șalaru a felicitat cu această ocazie toți românii.

„Dragi prieteni,

Actul unirii Basarabiei cu România de acum 101 ani este testamentul nescris ce se transmite din generație în generație atât clasei politice românești de pe ambele maluri ale Prutului, cât și cetățenilor români, indiferent unde locuiesc.

Este o zi de sărbătoare dar totodată este și un moment de reflecție asupra viitorului acestei bucăți de pământ.

Dacă unirea de la 1918 este clipa astrala a românilor, astăzi, unirea este un proces ce trebuie sa avanseze zi de zi și pas cu pas.

Dacă la începutul anilor 90 dorința de reunificare a îmbrăcat haina podurilor de flori, a redescoperii culturii române deportata de bolșevici din Basarabia, astăzi, procesul de reunificare trebuie realizat prin construcția de poduri de piatra, interconectare energetică, maximizarea interdependentei economice între cele doua maluri ale Prutului și mai ales, prin colaborarea până la contopire a Chișinăului cu Bucureștiul pentru combaterea corupției, noul comunism după cum a fost acest flagel caracterizat de curând.

România trebuie sa se întoarcă în Basarabia nu doar prin cultura dar și instituțional și economic.

La mulți ani români! La mulți ani România Mare!”, se spune în mesaj.

Doina Secrieru

Share