Liderul PSRM: Cele 10 obiective adoptate vor sta și la temelia programului politic cu care vom merge în campania electorală

Liderul PSRM: Cele 10 obiective adoptate vor sta și la temelia programului politic cu care vom merge în campania electorală

Președinta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, claritate vizavi de ultimele evenimente pe care le-a desfășurat formațiunea, informează Oficial.

Zinaida Greceanîi a amintit că, în septembrie –octombrie, PSRM a desfășurat mitinguri de protest împotriva actualei guvernări de 9 ani de zile.

„Am organizat aceste mitinguri ca să mobilizăm cetățenii, să înțeleagă toată lumea ce se întâmplă în țara noastră și unde mergem. La aceste mitinguri noi am organizat așa-numitele alegeri preliminare în interiorul partidului, pe circumscripții. Noi am consultat atât membrii de partid, cât și susținătorii, și cetățenii, care ar fi candidatul potrivit pentru o oarecare circumscripție. Sigur că, aceste persoane, care au fost determinate, la aceste întruniri, vor deveni candidați atunci când vor fi aprobați de Consiliul Republican al PSRM”, a precizat ea.

Potrivit liderului PSRM, era absolut normal ca toate aceste mitinguri să se finalizeze cu un miting amplu de protest în Chișinău.

„A fost organizat, ați văzut declarațiile, cetățenii au venit cu voie bună la acest miting, fiindcă s-au săturat de această guvernare anti-socială, anti-populară, guvernare, care, sistematic, distruge RM deja de 9 ani. În cadrul acestui miting de protest au fost adoptate și așa-numitele 10 obiective principale ale PSRM, care vor sta la baza programului de dezvoltare social-economică pentru următorii 4 ani. Acest program, practic, îl finalizăm. De fapt, aceste 10 obiective vor sta și la temelia programului politic cu care vom merge în campania electorală din februarie 2019. Colegii noștri din teritoriu vor merge cu aceste 10 puncte și vor fi consulate cu cetățenii. O facem pentru punctele acestea să mai fie completate, unele poate pot fi modificate, la sugestiile cetățenilor. Noi facem asta pentru consultarea cetățenilor”, a conchis Greceanîi.

Notă: Cele 10 obiective prioritare, pe care PSRM se angajează să le implementeze în cadrul noului Parlament al țării, le puteți găsi aici.

Mihaela Rotari

Share