Liderul PN: Oamenii indignați sună și spun că sunt impuși să meargă la Chișinău, să marcheze Ziua Europei

Liderul PN: Oamenii indignați sună și spun că sunt impuși să meargă la Chișinău, să marcheze Ziua Europei

După instituirea oficială printr-o decizie a Parlamentului a zilei de 9 mai drept Ziua Europei, pe lângă cea a Victoriei sărbătorită de mai mulți ani, președintele democrat Vlad Plahotniuc ar fi solicitat ca din fiecare raion din țară să fie aduși oameni pentru sărbătorirea Zilei Europei la Chișinău. Despre aceasta a comunicat președintele „Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi,făcând referire la informații din teritoriu, potrivit cărora angajații instituțiilor publice, care au zi liberă la data de 9 mai, sunt impuși să vină organizat la Chișinău.

„În toate orașele din nordul Moldovei, așa ca Drochia, Florești, Rîșcani, Dondușeni, ei au pus sarcina ca la 6 dimineața să iasă oamenii spre Chișinău pentru sărbătorirea Zilei Europei. La Bălți ei impun mii de oameni. Din câte înțelegeți, este vorba de angajați ai instituțiilor de stat și a celor structuri care sunt sub controlul regimului lui Plahotniuc”, a spus Renato Usatîi într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Primarul afirmă că, oamenii indignați sună la Primăria din Bălți, în oficiul „Partidului Nostru”, la postul local de televiziune BTV și spun că „sunt impuși să meargă la Chișinău la sărbătorirea Zilei Europei”. „Cât de josnic trebuie să fii? Oamenii au zi liberă. Unii vor să meargă la paradă, cineva, în suflet, acasă sau în stradă, vrea să sărbătorească Ziua Europei. Lăsați oamenii în pace, să decidă ei înșiși unde vor să meargă”, a spus Usatîi. Potrivit președintelui „Partidului Nostru”, prin aducerea silită a oamenilor la Chișinău, Plahotniuc vrea să demonstreze partenerilor externi că „este în stare să consolideze societatea moldovenească și ceea ce au inventat să sărbătorească în aceeași zi Ziua Victoriei și Ziua Europei este „pentru consolidarea societății”, după cum spunea Candu”. „Niște nemernici”, a constatat Usatîi, care susține că încă din copilărie la 9 mai sărbătorește Ziua Victoriei.

„De ce vă bateți joc de oameni? Călcați în picioare veteranii de război, călcați în picioare memoria celor care din copilărie sărbătoreau Ziua Victoriei, așa ca mine. De ce oamenii trebuie să participe astăzi în acest spectacol murdar pentru că, încă odată, Plahotniuc a decis să-și arate „puterea”?” s-a mai întrebat Usatîi, care a propus sărbătorirea Zilei Europei în Moldova, de exemplu pe 10 mai. „Să faceți asta în aceeași zi înseamnă lipsă de respect”, a conchis liderul „Partidului Nostru”.

Doina Secrieru

Share