Liderul Platformei DA: „Cine și-a bătut joc de banul public va fi tras la răspundere, iar prejudiciile vor fi recuperate”

Candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru funcția de Primar General al Capitalei, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, a atras atenția opiniei publice asupra fraudărilor ce se comit în domeniul patrimoniului public.

Andrei Năstase a menționat un caz concret din vânzarea unui teren aferent unei grădinițe din Capitală, care inițial a fost destinat pentru un obiectiv social – cultural.

„În raportul Curții de Conturi privind Primăria Capitalei se denotă o deficiență în ceea ce privește patrimoniul public. Deficitul este de 3,7 mlrd. de lei din cauza neluării în evidență contabilă și neevaluării patrimoniului. În baza analizei CCRM, experții au constatat că din bugetul Primăriei au fost prejudiciați 668 mln. de lei.

În analiza „Expert Grup” se menționează că anual bugetul Capitalei pierde un miliard de lei anual. Un caz clar de corupție este terenul aflat pe strada Albișoara 78/4, care aparținea unei grădinițe și a fost privatizat de o filială din Rusia. Institutul, care a obținut acest teren, l-a vândut unui SRL și a încasat 9 mln. de lei. Astfel de cazuri sunt sute”, a spus Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a punctat că, după accederea în funcția de Primar al Capitalei, toate schemele mafiei în domeniul imobiliar vor fi anihilate. Cine și-a bătut joc de banul public va fi tras la răspundere, iar prejudiciile vor fi recuperate”, a spus Andrei Năstase.

Mihaela Rotari

Share