Liderul Platformei DA a vorbit cu locuitorii mun. Chișinău despre cele mai mari probleme

Liderul Platformei DA a vorbit cu locuitorii mun. Chișinău despre cele mai mari probleme

Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, a mers, în acest week-end, să se întâlnească cu locuitorii orașului Chișinău, comunicând cu oamenii veniți la piețele din Capitală, transmite Oficial.

Astfel, Andrei Năstase a vizitat piețele de la Ciocana, Râșcani, Centru, Botanica și Buiucani.

„Am colindat republica în lung și în lat. Am mers să discut cu oamenii în sate și orașe. Altfel, probabil, nu aș fi reușit să înțeleg adevărata dimensiune a dezastrului, dar și să mă conving că altă cale nu există decât consolidarea societății în lupta pentru schimbarea clasei politice și reformarea justiției, combaterea corupției și edificarea unui stat de drept cu o economie funcțională, cu locuri de muncă suficiente și bine plătite, cu un sistem social omenesc. Hoții miliardelor trebuie să fie pedepsiți, iar averea lor – confiscată în beneficiul oamenilor! Același lucru l-am spus și când am mers la piețele din Chișinău. De altfel întâlnirile noastre cu cetățenii nu se rezumă doar la o campanie municipală, ci se desfășoară la nivel național”, a menționat Andrei Năstase.

Problemele majore enunțate de locuitorii sunt comune pentru toți: starea dezastruoasă din economie, schemele dubioase de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale, tarifele care sunt „umflate” excesiv în beneficiul unor intermediari, pensiile și salariile derizorii și multe altele.

Andrei Năstase s-a referit în cadrul discuțiilor și la problemele concrete ale capitalei, cum ar fi: traficul infernal cu ambuteiaje interminabile, lipsa parcărilor, necesitatea stringentă de modernizare a transportului public, investițiile insuficiente în infrastructură, calitatea precară a serviciilor publice municipale, asistenţa socială insuficientă, corupția endemică din Primărie, invazia construcțiilor ilegale, managementul deficitar al întreprinderilor municipale etc..

Andrei Năstase, însoțit de Alexandru Slusari, Vicepreședintele Platformei DA și alți membri ai echipei sale, au vizitat și suburbiile capitalei. La Durlești, la expoziția de porumbei, ei au discutat cu oamenii veniți din diverse localități ale Moldovei, inclusiv din Tighina, dar și din România. Și la Grătiești, o altă suburbie a capitalei, oamenii au avut parte de întâlniri cu echipa Platformei Demnitate și Adevăr, condusă de Aliona Doroș, Președinta Organizației de Femei a formațiunii.

Pe parcursul celor două zile, activitățile Platformei DA nu s-au rezumat doar la întâlnirile din capitală, ci s-au desfășurat și în alte orașe și sate ale republicii. Inga Grigoriu, Vicepreședinta formațiunii, împreună cu echipa OT Ungheni, condusă de Gheorghe Petic, a avut întâlniri productive cu locuitorii raionului. Activiștii au ajuns și în satul Condrătești, unde discuțiile au continuat ore în șir. Întâlnirile cu cetățenii au avut loc și la Bălți, unde echipa OT a Platformei DA a mers în piață pentru a discuta cu oamenii simpli.

Întâlnirile informale cu cetățenii ale liderilor Platformei Demnitate și Adevăr vor avea loc și în zilele următoare, ele fiind realizate în cadrul campaniei „Un milion de mâini strânse din inimă”, care presupune interacțiunea de la om la om cu cel puțin un milion de cetățeni ai Republicii Moldova de acasă și din Diaspora.

Share