Liderul PDM către șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău: Vom asigura alegeri transparente

Liderul PDM către șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău: Vom asigura alegeri transparente

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a avut astăzi prima întrevedere cu noul şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, William Massolin. Discuţiile, care au avut loc la sediul PDM, au vizat situaţia politică şi economică din ţară, inclusiv pregătirea apropiatelor alegeri parlamentare, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, Vlad Plahotniuc a făcut o scurtă recapitulare a evoluţiilor din Moldova în ultimii ani de zile, accentuând stabilitatea adusă de guvernarea PDM, menţinerea drumului spre Vest şi progresele economice înregistrate începând cu 2016. Liderul democrat l-a informat pe oficialul european despre reformele care au avut loc în ţară, dar şi despre majorarea veniturilor cetăţenilor, considerând în acelaşi timp că mai sunt multe lucruri de făcut.

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri, preşedintele democraţilor a spus că PDM vrea un proces electoral corect, care să respecte standardele democratice, iar rezultatele să exprime exact voinţa cetăţenilor şi să nu poată fi contestate. „Vom asigura şi suntem cointeresaţi mai mult decât oricine ca scrutinul parlamentar să fie transparent. Sondajele arată o creştere a încrederii în PDM”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, William Massolin a precizat că elementele centrale ale cooperării Consiliului Europei cu Republica Moldova sunt constante din 1995 până în prezent şi vizează existenţa instituţiilor democratice, supremaţia legii şi respectarea drepturilor omului. El a amintit că în ţara noastră se derulează mai multe proiecte cu sprijinul Consiliului Europei, adăugând că va lucra în mod constructiv cu autorităţile moldoveneşti pentru succesul acestor proiecte.

„Pe termen scurt, împreună cu partenerii internaţionali, prezenţi în Republica Moldova, vom urmări îndeaproape alegerile parlamentare, care sunt foarte importante pentru dezvoltarea politică a ţării“, a declarat şeful Oficiului Consiliului Europei în ţara noastră.

Preşedintele PDM a exprimat dorinţa ca Moldova să coopereze mai strâns cu Consiliul Europei, arătând în acest context că ambiţia guvernării este nu doar să realizeze progrese economice, dar şi să consolideze statul de drept, fiindcă doar într-un astfel de stat pot fi asigurate perspective economice pozitive.

De menționat că, şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, William Massolin, şi-a început activitatea în Republica Moldova în această toamnă.

Doina Secrieru

Share