Liderul PDA îndeamnă societatea să se pregătească de un eventual protest în weekend

În urma introducerii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi a proiectelor de lege privind votul uninominal, cât și cel mixt, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut apel la societate să se pregătească de eventuale proteste.

Potrivit unui comunicat de presă, liderul PDA a declarat pe pagina sa de Facebook că „Pentru a salva țara și regiunea de dezmățul regimului hibrid bazat pe corupție și geolopolitică, e nevoie ca eforturile noastre politice interne și externe să fie susținute de societate, prin protest.”

Andrei Năstase îndeamnă societatea să urmărească cu atenție evoluția evenimentelor și să-și țină planurile de sfârșit de săptămână flexibile. „Ajustați-vă planurile de weekend. Să fim pregătiți. Moldova, demonstrează că exiști”, adaugă președintele Platformei DA.

Amintim că, acum două zile, liderii europeni ai PPE și ALDE au criticat dur tentativa PD-ului de a schimba sistemul electoral, avertizând că asta va conduce la cererea de oprire a tuturor finanțărilor europene pentru Moldova.

Doina Secrieru

Share