Liderul PCRM: Nimănui nu i-a venit în cap că va veni vremea liderilor politici fățarnici

La Chișinău, astăzi, Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) desfășoară Conferința internațională a Centenarului Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, cu participarea mai multor partide de stânga, transmite Oficial.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a subliniat că Revoluția din Octombrie a avut o importanță deosebită pentru toată lumea.

„PCRM are o relație genetică cu această Revoluție. În anii sovietici toți spuneam că suntem născuți „octombrei”. Nu putem spune că această Revoluția s-a întâmplat exclusiv pentru PCRM, este un merit al tuturor oamenilor. Este ideea despre distrugerea capitalismului, ideea ca puterea să devină a poporului și în asta constituia scopul și visul oamenilor în acei ani.

Ideea Revoluției a devenit un instrument de formare a tuturor politicilor de astăzi. Regimul sovietic a avut și el etapele sale. După, Revoluția a nimicit în totalitate regimul nazist. Doar comunismul a putut pune presiune asupra acestui regim. Grație acestei Revoluții s-a încheiat Primul Război Mondial, s-a nimicit capitalismul. Nimănui nu i-a venit în cap că va fi vremea când se vor forma lideri politici fățarnici.

Experiența PCRM la putere demonstrează că am activizat politicile sociale și am introdus politici economice clare, ce au contribuit la crearea clasei sociale.

De când comuniștii au plecat de la putere, societatea vede că în țară s-a născut haosul prin uzurparea puterii de stat, corupție, închiderea școlilor, unionismul, partidul care are cel mai scăzut rating acum conduce țara.

Europa a devenit astăzi alta, dar nu e acea Europă pe care am vrut s-o construim 10 ani în urmă. Astăzi avem o politică antipopulară, până la nazism ne-a mai rămas un pas. Democrația a devenit și ea captivă”, a menționat Vladimir Voronin.
Mihaela Rotari

Share