Liderul Partidului Nostru: Vocile și voturile judecătorilor prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor nu pot fi neglijate de cei din PAS

Liderul Partidului Nostru: Vocile și voturile judecătorilor prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor nu pot fi neglijate de cei din PAS

„Doi ani au reformat justiția până au blocat-o de tot și acum ne spun că avem încă o situație de urgență. Ne așteaptă probabil o nouă lege abuzivă care să acopere incompetența guvernării. Ei când nu pot rezolva o problemă, inventează o lege, apoi vine Comisia de la Veneția și le dă peste cap. Fiecare zi cu PAS la putere devine o situație de urgență”. Declarațiile au fost făcute de Renato Usatîi, președinte în demisie al Partidului Nostru, informează OFICIAL.

El a spus că „este ridicol să învinuiești toți judecătorii de blocajul creat, în situația în care deții o majoritate aproape constituțională în Parlament și doi ani de guvernare în spate, timp în care nu ai făcut mai nimic pentru a evita paralizarea sistemului de justiție”.

„Vocile și voturile judecătorilor prezenți la Adunare nu pot fi neglijate de cei din PAS care trebuie să-și stăpânească emoțiile.

Noi facem apel atât la PAS, la Maia Sandu, cât și la judecători, sa găsească o cale de dialog, sa se așeze la masa de discuții și să identifice o soluție pentru a evita blocajul sistemului de justiție, lucru care ar afecta și mai grav cetățenii.

Sunt sigur că doar printr-un dialog sincer între reprezentanții breslei și ai puterii, dar fără cumnați și juriști din eprubetă, se va ajunge la soluții legale și durabile. Nu cu răzbunări, nu cu amenințări, nu cu legi prin care politicul încearcă sa captureze justiția, se poate rezolva problema. Așa cum nici prin blocarea justiției nu se va rezolva”, a menționat politicianul.

Renato Usatîi a mai spus că, dimpotrivă, aceasta abordare ar putea să adâncească și mai tare criza, să genereze precedente foarte periculoase pentru viitorul statului de drept, iar acestea se v-or răsfrânge asupra simplului cetățean care nu mai înțelege ce se întâmplă și ce va mai urma.

Share